Shantala Babymassage Groepsles

 

Niet langer in de warme buik van mama, maar nieuw in de grote wereld. Je pasgeboren kindje. De aanraking tussen ouder en kind is ontzettend belangrijk, vooral in de eerste maanden na de geboorte. Het knuffelen, voeden en in slaap wiegen, draagt allemaal bij aan het versterken van de band tussen ouder en kind.  

 

Tijdens deze cursus leer je de taal van je kindje te spreken, door middel van massages. Je pasgeboren baby kan nog niet praten en heeft als enige middel zijn lichaamstaal. Aanraking is net als voeden een eerste levensbehoefte. Met aandacht en aanraking leer je je kindje steeds beter te begrijpen en wordt  er een basis voor vertrouwen en veiligheid gelegd. De warmte en geborgenheid die je jouw kindje geeft, hebben een positieve uitwerking op de geestelijke en emotionele ontwikkeling. 

 

Ook bij baby’tjes die vaak huilen of buikkrampjes hebben, kan een lekkere massage helpen. Het stimuleert de zintuigen, verbetert slaap- en eetritmes en vangt darmkrampjes beter op. Het is bovendien erg leuk en ontspannend, voor zowel ouder als kind.

 

De cursus Shantala Babymassage is geschikt voor baby’s van 6 weken tot ongeveer 8 maanden oud. De massage wordt stap voor stap aan de ouder/verzorger of grootouder aangeleerd in 3 lessen van 1,5 uur. 

 

Naast de Shantala Babymassage wordt tijdens de lessen o.a. aandacht besteed aan:

  • Draag- en tiltechnieken
  • Lichaamstaal van de baby
  • Wat te doen bij krampjes/obstipatie?
  • Voetreflexzonemassage 
  • Overige praktische tips

Maximaal 5 deelnemers.

Kosten €110,-